הריון וךידה עם C.O.P.D

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

18/03/2021 | 16:11 | מאת: מעין

בת 30. בהריון שבוע 7 ב"ה. חיכינו 6 שנים... ברקע פרולקטינמיה ו C.O.P.D דרגה 2 (FEV1= 66%). לא עישנתי מעולם. מאז שנשים בהריון התחילו למות מקורונה (שזה גם דומה לבעיה בריאות) התחלתי לחשוש... האם יש סיכון שאמות בהריון או בלידה מהריאות(לא מקורונה)? ואיך בכלל אצליח לנשום בלידה עם C.O.P.D? ובעניין הקורונה- ממש ארצה לדעת האם כדאי להתחסן לקורונה אם עדיין לא הגעתי לשליש שני... אני בקבוצת סיכון לקורונה בגלל הריאות ובגלל ההריון... אבל אומרים שהחיסון פוגע בהריון בשליש הראשון... אני לא יוצאת מהבית וממש נשמרת...

שלום, אני מבין את חששותייך. המלצות משרד הבריאות הינן להתחסן, ואני תומך בהמלצות אלו. הפורום נועד לענות על שאלות באולטראסאונד, ולכן כדאי לפנות לפורום הריון ולידה. בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

18/03/2021 | 23:07 | מאת: מעין

תודה

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה