קפל צווארי - סקירה מאוחרת

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

25/01/2021 | 22:26 | מאת: דנית

היי ד״ר, גיל הריון 22+4, כל הבדיקות תקינות, שקיפות עורפית 1.4, בדיקת Verify מורחבת תקינה, חלבון עוברי תקין וסקירה מוקדמת תקינה. ההיתי בסקירה מאוחרת היום שבוע 22+4, בבדיקה הכל יצא תקין, נמדד ״קפל צווארי 5.7 מ״מ״ - המלצה לדיקור מי שפיר. לפי הבנתי הגבול הנורמאלי הינו 6 מ״מ, האם לדעתך יש פה סיבה לגשת לדיקור מי שפיר?

שלום דני. אכן הגבול הוא 6 מ"מ ולא יודע למה הומלץ. אני מציע לפנות לרופא מטפל שיפנה ליעוץ גנטי להחלטה. בכל מקרה חשבו לזכור שגם אם ביצעת nipt, עדיין ישנו סכון של כ 1:150 לממצא משמעותי שניתן לגלות רק בבדיקת הצ'יפ הגנטי במי השפיר. בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה