סקירת איברים מורחבת

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

22/10/2001 | 22:28 | מאת: רחלי

לאחר ביצוע בדיקת סקירת איברים אובחן כי נצפו שני כלי דם במקום שלושה . הומלץ לבצע סקירת איברים מורחבת (מכוונת ) ואכן ביצעתי . אובחנו שני כלי דם בחבל הטבור . נצפו קיבה , שלפוחית השתן , וכליות העובר . מוצא כלי הדם הגדולים לא נצפו בשל מנח . הומלץ לבצע בדיקת אקו לב לעובר . שאלתי היא : א . מה פירוש אקו לב ומה מטרת הבדיקה ? ב . למה הכוונה כלי הדם הגדולים ? ג . בהנחה שמוצא כלי הדם הגדולים היו ניצפים בסקירה המורחבת האם גם אז הייתי נישלחת לבדיקת אקו לב ?

23/10/2001 | 17:33 | מאת: דפנה

הי רחלי, א. אקו לב הנו בדיקה תחת אולטרה- סאונד המראה את הלב וכלי- הדם שמסביבו ומדגימה האם ישנם שינויים בצורת הלב, בזרימת הדם וכו'. זו אינה בדיקה כואבת. ב. כליה"ד הגדולים שליד הלב משמע- אבי העורקים , העורק הריאתי, שני הורידים הנבובים. ג.יש לשער שאם כליה"ד היו נצפים בברור והכל היה תקין אז לא היית נשלחת לביצוע בדיקה זו, אולם מכיוון שאצלך הבדיקה לא ברורה את נשלחת לבדיקה מכוונת יותר. בהצלחה!

23/10/2001 | 22:14 | מאת: פרופ' יגאל וולמן

כלי הדם הגדולים הינם אב העורקים ווריד הריאה מעבר לכך יש לבדוק גם את הוריד הנבוב התחתון ואת קשתות אב העורקים וקשת הריאה. אקו לב עובר הינה בדיקה סונוגרפית הבודקת את תיפקוד מסתמי הלב ומבנה הלב. ייתכן וגם לו ניצפו הכלים היית מופנית לביצוע הבדיקה.

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה