אולטראסאונד וממוגרפיה

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

28/07/2020 | 18:47 | מאת: ליאן

דר שלום, אני מבינה שזה לא בדיוק התחום אבל אולי כן תוכל לענות לי ולהרגיע אותי. בת 67, לפני 6 שנים הוציאו לי גוש בשד שהיה שם עשור ולא סרטני. אחרי 3 שנים, היום, הלכתי לעשות ממוגרפיה. הטכנאית (שלא היה נעימה ואגרסיבית) לחצה לי נורא חזק עם המכשיר של הממוגרפיה. ביקשתי טיפה יותר חלש כאב לי ממש, הרימה את הקול ואמרה שככה צריך אחרת לא רואים ולעתים קוראים שוב בגלל שלא יצא טוב, ביקשה שלא אסתכל ושארים את הראש ממש עשתה לי מהציצי דף נייר. עשיתי בחיי עשרות ממוגרפיה וככה לעולם לא עשו לי חזק ! אני מכה על חטא שלא קמתי באותה שניה לבקש מישהי אחרת, משום מה זרמתי. שהגעתי הביתה עד עכשיו ממש כואב לי באזור הלב, כל המקום שמקרין לי ליד שמאל וגם ימין כמו זרמים. בבקשה ממך, האם בדיקה כזאת שמועכים בצורה אגרסיבית יכולה לגרום נזק לשד? קרה בעבר פעם שמישהי נפגעה ממוגרפיה? חלילה לפוצץ בפנים בלוטות או נזק אחר. אודה לך על תשובתך הכנה , . תודה ליאן.

שלום ליאן, צר לי, אבל כמו שכתבת, זה ממש לא התחום שלי ואיני מתמצא בממוגרפיה. עלייך לפנות לפורום שעוסק בשד או ממוגרפיה. מקוה שתרגישי טוב והכל יחלוף במהירות. בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה