אסימטריה של הקרניים הקדמיות

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

23/05/2020 | 20:03 | מאת: יובל

שלום, בסקירת מערכות מאוחרת בשבוע 23 גילה הרופא אסימטריה קלה של הקרניים הקדמיות של החדרים הלטרליים והמליץ לעשות סקירת מוח מכוונת בשבוע 28. הייתי שמח להסבר לגבי הממצא ולדעת האם זהו טווח סביר לכזו בדיקה או האם מומלץ לעשות בדיקה קודם? בנוסף, אין צורך בבדיקות נוספות כמו MRI?

שלום, אסימטריה כאשר חדרי המוח בתחום התקין אינה כרוכה בעליה בסיכון לבעיות התפתחות בעובר בתנאי שאין ממצא אחר בבדיקה. בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

25/05/2020 | 11:41 | מאת: יובל

תודה רבה לך על תשובתך. מה הצעדים המומלצים הבאים לאור ממצא כזה? האם יש משהו מעבר לסקירה מכוונת של המוח?

לדעתי לא.

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה