סקירה שנייה עם ממצא ארסה וpvpc

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

23/12/2019 | 08:24 | מאת: דנה

היי בסקירה ראשונה התגלתה ארסה עשיתי אקו לב שיצא תקין ומי שפיר שעדיין לא קיבלתי תשובה בסקירה שנייה הרופא ראה בבדיקת המוח pvpc בגודל 1.7 ממ בצד שמאל בגדול הוא אמר שאין לזה משמעות ושצריך לעשות סקירה נוספת בשבוע 30 שאל אותי גם על נוגדנים לcmv אין לי נוגדנים אבל לפני שלושה שבועות עשיתי את הבדיקה והיא הייתה שלילית אם לממצא הזה אין שום משמעות אז למה שאל אותי על הcmv האם יש קשר לממצא? מה בעצם ממצא כזה אומר האם במידה ומי השפיר יהיה תקין ניתן להיות רגועה או שזה מעיד על בעיה מעבר לגנטיקה? אשמח לתשובה ממש לחוצה

שלום , Cpc הינו ממצא חסר חשיבות בדר"כ במיוחד אם בדיקת מי שפיר תקינה. בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

23/12/2019 | 12:07 | מאת: דנה

היי דר תודה רבה על תשובתך המהירה האם pvpc ו cpc זה אותו הדבר? כי בדף שנתן לי הרופא רשום pvpc לא רשום cpc

סליחה, pvpc כממצא בודד ללא זהום ב cmvהינו ממצא שבדרך כלל לא קשור להפרעה התפתחותית אך דורש מעקב.

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה