הרחבת חדרי מוח

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

30/07/2006 | 09:43 | מאת: מירב

בסקירת מערכות מורחב מצאו כי העובר עם חדרי מוח מורחבים של כ 10 מ"מ? מה המשמעות??? מה הסיכון? כל הבדיקות יצאו תקינות לרבות מי שפיר. אני בת 32 ילד שני שבוע 22 מה עליי לעשות? ש. נוספת הופניתילהדיקת mri מה היא בודקת? האם מסוכנת? האם תוכל להזים בוודאות מונגולאיזם מכל סוג???

לקריאה נוספת והעמקה
04/08/2006 | 07:07 | מאת: ד"ר ינון חזן

הרחבת חדרי המוח ל 10 ממ הנה הרחבה גבולית אך גם במצב זה לא ניתן לשלול לחלוטין אפשרות של מומים עקב בעיה מוחית. MRI מאפשר לראות חלקים במבנה המוח שיש קושי לראות אותם באולטרסאונד . אין סיכון ידוע להריון או לאם בבדיקת ה MRI.

17/10/2007 | 17:39 | מאת: בלה

שלום רב. בשבוע 24 ביצענו סקירת מעכרות מורחבת, נמצא שחדר צדדי של המוח משמאל 1.05 ס"מ. הופנתי ליעוץ גנטי שבו המליצו לבצע בדיקת MRI וגם מי שפיר, עד הסקירה הזו כל הבדיקות ותוצאות היו תקינות. AFP היה 2.08. בשבוע 25+6 עשינו בדיקה חוזרת ומידה גדלה ל 1.3. האם זה מעיד על פיגור או מחלה אחרת אצל העובר או שיכול להיות שהעובר יולד בריא לחלוטין? זה מאוד חשוב לי כי זה הריון מוצלח הראשון לאחר 9 שנות נישואים וכל הנסיונות להביא ילד בריא לעולם? תודה מראש.

02/04/2008 | 20:17 | מאת: אלינור

אני נמצאת בשבוע 29 וחצי להריוני. מאושפזת כרגע עקב צירים לא סדירים. במהלך ניסיון לבירור נעשתה בדיקת אולטרסאונד מעמיקה בביה"ח. בבדיקה נתגלה כי חדר המוח הימני של העובר ישנה הרחבה של 11 מ"מ. בסקירת מערכות מאוחרת מורחבת שנעשה בשבוע 23 להריוני לא נמצא הרחבה הנ"ל. אני מעוניינת לברר מה ההשלכות שיהיו לתינוק שיוולד עם ההרחבה הזו. משקלו של העובר 1600 גרם. אנא תשובה דחופה כי אני באישפוז עדיין. תודה מראש. אלינור

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה