זיהוי מין העובר בשבועות מתקדמים

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

17/06/2019 | 14:12 | מאת: הריונית45

בשבוע 16+5 הייתי אצל רופא שאמר לי אחרי 40 שניות שיש לי בת ב-80%. בשבוע 18+3 הייתי אצל אותו רופא אבל העובר היה בתנוחה מאוד קשה ולאחר התעסקות (אפילו בדיקה וגינאלית) בנושא הוא אמר לי שזה 80%. כששאלתי אותו אם הוא רואה שפתיים אז הוא אמר שזה שבוע מוקדם מידי והוא פשוט לא רואה איבר של זכר ובדר"כ כשיש אז הוא רואה. האם אפשר להסתמך על זה? מציינת שבבדיקה הראשונה נאמר לי בביטחון שזה 80% בת..

שלום, לא הבנתי על מה לסמוך? על 80%? בבנים צריכים לראות פניס ובבנות שפתיים או דגדגן. אני קובע מין לפי מה שאני רואה ולא לפי מה שאיני רואה. בברכה, ד"ר יוסי הר-טוב

17/06/2019 | 20:05 | מאת: הריונית 45

תודה רבה על המענה! 80% זה לא הרבה אחוזים לקביעה של מין מסויים? באמת בשבוע 18+3 לא ניתן לראות שפתיים כמו שהפרופסור אמר לי? יכול להיות שבשבועות כאלה עדיין לא יראו את הפינס? (כאמור בדיקה ראשונה בשבוע 16+5 ובדיקה שניה בשבוע 18+3)

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה