הקשר בין נוזל לרחם לחצוצרה סתומה

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

08/06/2019 | 18:50 | מאת: שירן

שלום, כבר שנה אני מנסה להכנס להריון. תחילה גילו רירית דקה לאחר מכן כל הזמן נוזל ברחם. עשיתי היסטרוסקופיה הכל תקין. בצילום רחם אין מעבר חלק באחת החצוצרות וכנראה הדבקויות.... עשיתי הזרעה לפני 3 שבועות עם תמיכה של אסטרופם .על הפעם הראשונה יצא לי הריון אבל לצערי הבטא לא הכפילה את עצמה ויש רק עליה קלה. אמרו לי שההריון לא תקין ולבוא יום שני לעשות שוב בטא ואולטרסאונד. לפני יומיים עשו לי אולטראסאונד וראו נוזל ברחם השאלה היא אם זה מה שיכול לפגוע בהריון והאם נוזל ברחם זה בעקבות חצוצרה סתומה או שאין קשר. אציין שיש לי 3 ילדים שהגיעו בצורה טבעית ולא עברתי מעולם קיסרי. אודה למענה

שלום. ידוע שנוזל בחצוצרה יכול להפריע להריון. יש פחות מידע לגבי נוזל ברחם. כדאי להמשיך ברור למהות הממצא. ויתכן שיש קשר בינו ובין הבעיה להרות. בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה