בדיקת פאפ והריון(? )

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

14/03/2019 | 23:04 | מאת: טל

ערב טוב , ביצעתי היום בדיקת פאפ ובמהלך הבדיקה חוויתי כאבים והתחיל דימום ,הרופא מעט התקשה לבצע את הבדיקה . חשוב לציין שהמחזור סדיר ובעקבות הדימום הרופא המליץ לבצע בדיקת קולונסקופיה .. רציתי לדעת אם הדימום וההתכווצות שחוויתי הם תקינים והאם יש סיבה לדאגה בעקבות ההפנייה הזו ? בנוסף הבדיקה בוצעה ביום ה17 למחזור ובאולטרסאונד נראה כי רירית הרחם עבה .. זה בהכרח מעיד על הריון? שכן אנחנו מנסים ..

שלום, בדיקת פאפ יכולה לגרום לדימום, אך אם הדימום חריג לדעתך עלייך לפנות לבדיקה. ביום 17 למחזור במחזורים סדירים כל 28 יום, עדיין הביצית המופרת לא הגיע לרחם. רירית עבה מעידה על הכנה טובה שלה לקליטת ההריון. בהצלחה ד"ר יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה