תקינות היריון - בדיקות ראשוניות

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

21/01/2019 | 21:24 | מאת: אורין

היי, אני נמצאת בארה"ב וגיליתי שאני בהיריון. מיד ניגשתי לבצע בדיקות דם ואולטראסאונד ב 7.1.19. על פי הוסת גיל ההיריון צריך להיות 7 שבועות (וסת אחרונה 16.11.18), על פי האולטראסאונד גיל ההיריון הוא 5+6. יש כמה דברים מוזרים שרציתי לשאול לגביהם. האם זה הגיוני שכבר נצפה דופק של עובר לפי גיל ההיריון באולטראסאונד? כמו כן טכנאית האולטראסאונד ציינה שהדופק הוא 180.. דבר שני, רמות הבטא כשנבדקתי היו 156359 (וכמו שאמרתי נצפה עובר אחד).. אני רוצה גם לציין שהטכנאית ראתה דימום מחוץ לשק ההיריון ושלחה את הבדיקות למכון מסויים כפי שנהוג פה אבל הם מתעכבים בתוצאות כבר שבועיים.. אודה לעזרה

שלום, בשבוע 6 לערך ניתן לראות דופק ולכן ם בשבוע 5+6 לעיתים רואים דופק. לא יכול לחוות דעה לגבי הדימום שראתה הטכנאית . זה מאד תלוי בגודל הדימום ואם ש לך דמם חיצוני. לרוב כשרואים אזור דימום ללא דימום חיצועי הדימום נספג ללא השפעה על ההריון. בהצלחה, ד"ר יוסי הר-טוב

23/01/2019 | 07:19 | מאת: אורין

תודה ד"ר. האם רמות הבטא תקינות ? האם לא גבוהה מדי?

כאשר בדיקת האולטראסאונד תקינה אני פחות מתייחס לבטא.

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה