"ראש גדול"

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

23/10/2001 | 17:15 | מאת: שרון

שלום. אני בת 33 הריון 3 שבוע 36. באולטראסאונד היום נאמר כי הראש מתאים ל 39-40 שבועות שאר הפרמטרים תקינים. ביצעתי את כל הבדיקות האפשריות (מי שפיר , סקירת מערכות וכו'), לפי דברי הרופא המטפל שלי אין שום בעיה (הוא אפילו התייעץ עם עוד רופא מומחה לאולטרא סאונד), האם יש מקום לדאגה או שפשוט העובר באמת "ראש גדול", והאם זה לא יהווה איזשהו סיכון ללידה רגילה ויש הגיון לסיים את הלידה בזירוז כבר היום? תודה על ההתייחסות שרון

23/10/2001 | 22:16 | מאת: פרופ' יגאל וולמן

אינני רואה כל סיבה לזרז את תהליך הלידה. כל זמן שהמרחק בין הרקות(BPD) אינו עולה על 10 ס"מ לא אמורה להיות בעיה לראש לצאת.

24/10/2001 | 07:12 | מאת: שרון

דר' וולמן שלום רב. קודם כל תודה על התייחסותך לשאלתי.. ברצוני לקבל הבהרה נוספת. בשבוע 36 BPD הינו 9.6 ס"מ (תואם 39.2 שבועות). לפי תשובתך עד 10 ס"מ BPD לא אמורה להיות בעיה. השאלה היא מה קצב הצמיחה עד שבוע 40 כשלפי הבנתי אלו הם השבועות שהעובר גודל הכי הרבה. ושאלה נוספת, באולראסאונד הסטיה היא של 10-15% , אז אם ניקח את זה בחשבון ווניח שהסטיה היא כלפי מעלה אז עברתי את ה10 ס"מ ואז? שוב תודה רבה על ההתייחסות. יום יפה שרון

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה