דופק עוברי לא סדיר שבוע 25

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

27/06/2018 | 16:59 | מאת: נופר

שלום, אני בשבוע 25+6 ואתמול בבדיקת רופא הוא זיהה שהדופק העוברי לא סדיר בכלל. הסביר שלא מדובר על האטה בדופק או דופק מהיר אלא על אי סדירות (ראה כארבע פעימות רגילות ואז אי סדירות) - המליץ על אקו לב ובדיקת זאבת. שתי הסקירות יצאו תקינות לגמרי. אני לחוצה נורא וחוששת מהגרוע מכל? מה יכולות להיות הסיבות לאי הסדירות ומה עושים במידה והאקו תקין? אני חוששת נורא לעובר

שלום, רואים לעיתים הפרעות קצב בעוברים, רובן אינן בעיתיות וחולפות לרוב במשך ההריון או לאחר הלידה. לעיתים יש הפרעות קצב הדורשות טיפול תרופתי דרך האם בהריון ולכן יש צורך באקו ב עובר לאיפיון הפרועות הקצב ולהחלטה אם יש צורך בטיפול. בברכה, ד"ר יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה