טעות בין מכשירי האולטראסאונד ופרשנות הבודק

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

20/04/2017 | 13:30 | מאת: שמרית

שלום דוקטור, תודה על תשובתך המהירה וההתייחסות.יש לי עוד שאלות אם תוכל לענות עליהן.האם יש פער בממצאי גודל העובר בשבוע שבע בין מכשירים שונים סונריים[רזולוציה שונה] והאם קביעת גודל העובר נקבעת אוטומטית עי המכשיר או לפי מדידת הבודק.ושאלה נוספת מה ההבדל בין בדיקת טכנאית לרופא, הרופא מפרש תןצאה עפ צילומי הבדיקה או לפ פרשנות הטכנאית.סליחה על הצפת השאלות, מתמודדת קשה עם הספק הקשר לעובר שמפגר בשבוע. תודה רבה לך.

שלום, יש פערים בבדיקה , גם בבדיקות שונות על ידי אותו בודק וגם בין בודקים שונים.המדידות אינן אוטומטיות אלא נתונות לשליטה של הבודק. ישנן בדיקות כמו סקירת מערכות שמבוצעות רק על ידי רופאים וישנם בדיקות שיכולות להתבצע ע"י טכנאית או רופא. בברכה דר' יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה