שקיפות עורפית

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

22/10/2001 | 12:23 | מאת: גילי

שאלה עשיתי בדיקה שקיפות העורף בשבוע ה- 12, יש לי שתי שקי הריון נפרדים. עובר אחד בבדיקה יצא 2.04 מ"מ , והשני 3.80 מ"מ . הרופא לא המליץ לעשות בדיקת דם של שקיפות העורף כי הוא טוען שהתשובות לא יוצאות טוב מכיוון שמדובר בשני עוברים. הרופא המליץ על מי שפיר . האם התוצאה מראה בוודאות במי השפיר שאכן מדובר בעובר לא תקין? רציתי לשאול לגבי התוצאות שיצאו באולטרה סאונד של שקיפות העורף?

23/10/2001 | 22:22 | מאת: פרופ' יגאל וולמן

הרופא שביצע את הבדיקה היה אמור לשקלל את התוצאות על פי גילך וגיל ההריון. כמובן שלא מבצעים בדיקת דם בהריון מרובה עוברים. על פניו ללא ספק יש מקום לבירור גנטי עם עורף מעל 3 ממ.

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה