הריון וסקירת מערכות

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

04/10/2001 | 12:23 | מאת: שרית

שלום שמי שרית אני בת 25 הריון ראשון בשבוע 17 עשיתי סקירת מערכות מוקדמת בשבוע 16 הכל תקין תודה לאל האם חייב לעשות עוד סקירה בשבוע 20 או שלא בהכרח הבדיקה הראשונה וודאית. האם מותר ליטול אקמול 21 בהריון כמו כן כאב לי הגרון ולקחתי סטפסילס לגרון האם מותר ובמצב של נוזלת ושיעול קל מה לעשות אני מעדיפה לא לקחת כדורים. אנא ממך תשיב לשאלותי בכבוד רב שרית

04/10/2001 | 14:18 | מאת: דפנה

הי שרית, קודם כל, מזל- טוב! רצוי לעשות את הסקירה המאוחרת משום שבסקירה זו רואים הכל , גם דברים שאולי פספסו בסקירה המוקדמת. מותר לקחת אקמול בהריון. העיקר, תנוחי, תשתי הרבה ותהי בריאה!

14/10/2001 | 07:52 | מאת: פרופ' יגאל וולמן

תמיד יש לבצע גם את הסקירה המוקדמת וגם את המאוחרת. תמיד עדיף לבצע 2 סקירות מורחבות מאחר ומסקירה לסקירה נוספים נתונים אותם ניתן לראות

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה