מה לעשות

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

21/11/2015 | 15:07 | מאת: שאלה

יש לי שן טוחנת קדמית עם סתימת שורש מלפני הרבה שנים. הכותרת היתה שלמה סביב הסתימה. לפני 3 שבועות אכלתי גרנולה ואז הרגשתי שבקתה הצר של הכותרת בחלק אחורי עליון נשברה חתיכה קטנה ויאולי חתיכה קטנה מאוד מהסתימה. יש לי רגישות שם לא כאב. זה יכול להיות למרות הסתימה? האם ניתן להשלים את הסתימה במידה ונוצר בה פגם קטן או שצריך להחליף אותה? האם יתכן שזו לא סתימת שורש כי יש רגישות בשן?

שלום לצערי את חייבת בדיקה וצילום כדי לענות על כל שאלותייך . הרגישות יכולה לנבוע ממספר דברים שצריך לשלול לפני שרובעים תכנית טיפול . היא יכולה לנבוע מדחיסת מזון בין השיניים , מסדק בשן,או בעיה בטיפול שורש עצמו . בדרך כלל פגם בסתימה מתקנים בהחלפת כל הזתימה אבל ישנם גם יוצאי דופן מכלל זה . צר לי שתשובתי כללית וחלקית מדי . אנא פני לרופא שלך בהקדם . הרבה בריאות ד"ר אילנה דבורקין

מנהל פורום טיפולי שורש