שאלה

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

12/11/2015 | 06:02 | מאת: שאלה

עשיתי טיפול שורש אתמול..ויש לי שאלה. האנדודונט לא הפסיק להגיד שהכל רקוב שם.. היה לו גם קשה מאוד לשים את הסכר גומי כי חסר דופן.. ואז אחרי הטיפול הוא רשם במכתב שמביאים לרופא ששלח אותי שיש עששת עמוקה בבוקל. בטיפול שורש לא אמורים להוציא את העששת? חשבתי שזו מטרת הטיפול. הוא כתב את המשפט בלשון הווה ולא עבר.. כאילו העששת עדיין שם.. למה הוא השאיר אותה? זה נורמלי? מה עושים עכשיו? שכחתי לשאול אותו

שלום שאלה מצויינת . באמת עדיף להסיר את כל העששת לפני תחילת טיפול השורש גם כדי לדעת עם מה נשארנו ( שאפשר לבנות על יתרת השן אחרת אין טעם בטיפול) וגם כי עששת היא זיהום שצריך לסלק אותו . קשה לי להתיחס למקרה הספציפי, אבל אני מניחה שהרופא העדיף להשאיר מעט עששת, שתאפשר לו לשים את הוו של סכר הגומי . שכן אם היה מוריד את העששת ,היה נשאר בלי קיר בכלל , ובלי יכולת לבודד את השן. הוא הדגיש את העניין לרופא המטפל מאחר ובדרך כלל לא מצפים לעששת בשן שחוזרת מאנדוגונט ולכן גם לא מחפשים אותה שם . הרבה בריאות ובהצלחה בהמשך

12/11/2015 | 11:56 | מאת: שאלה

אז הרופא המטפל יצטרך להמשיך להוציא לי את העששת? למה האנדודונט לא יכל להמשיך בלי סכר גומי?

מנהל פורום טיפולי שורש