טיפול שורש

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

02/11/2015 | 22:43 | מאת: הדר

אמרו לי שהרופא משתמש באש בזמן הטיפול. בשביל מה? האם חייב סכר גומי בכל טיפול שורש לא משנה איזו שן זו? (בעיקרון צריכה שיניים 26-27). הבנתי שהקטע של הסכר גומי זה יותר כיסוי משפטי וכך הרופאים מוגנים מתביעות וכדו.. איך אפשר לשכנע רופא שאני לא הולכת לתבוע אותו? ברצינות.. יהיה אפשר לחתום איתו על "מסמך ויתור"? אשמח לקבל הסבר מה צפוי לי בטיפול ומה החלקים שהכי כואבים בטיפול חוץ מהזריקה? והאם הרופא יכול לאמר לי או שאני יכולה לראות אם יש צורך בניתוח הארכת כותרת לפני שמתחילים את טיפול השורש? תודה רבה!!!

הדר שלום נתחיל מהסוף, לפעמים ידוע מראש האם יש צורך בהארכת כותרת ולעיתים ישנם מקרים גבוליים שבהם ההחלטה נופלת לאחר סיום טיפול השורש ומבנה . השריפה בסוף לחלוטין לא צריכה להטריד אותך. הרפא קוטם בעזרת חום את השאריות המיותרות של סתימת השורש . הריח אולי לא נעים אבל לחלוטין לא כואב . סכר גומי הוא לא רק ביטוח נגד תביעות . זההו מרכיב חיוני בטיפול השורש ואל לך לותר עליו . קודם כל הוא מונע שאיפה ובליעה של חומרים ומכשירים שעלולים לסכן אותך . כבר היו מקרים של מטופלים ששאפו לראות פוצרים של טיפול שורש, והגיעו לחדר ניתוח. סיבה נוספת לסכר , היא שמירה על סטריליות של השן .בעת טיפול, דבר שמעלה אחוזי הצלחה בטיפול . ולבסוף טיפול שורש הוא לא טיפול כןאב. הוא מבוצע תחת הרדמה כמו כל טיפול אחר בהצלחה

מנהל פורום טיפולי שורש