כאבים

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

30/10/2015 | 21:02 | מאת: ישראל

שלום רב . השבוע הייתי אצל הרופא שלי עקב רגישות לחום וקור בשן מתחת לגשר . הוא פתח לי את השן מהגשר ואמר לי שחסם לי את המערכת המרכזית של השורש . הרגישות נעלמה וחזר לי אחרי שלושה ימים כאבים

30/10/2015 | 21:05 | מאת: ארז

סליחה נלחץ לי . התחילו כאבים בכול האזור . שאלתי האם ניתן לעשות טיפול שורש דרך הגשר. ללא נזק לגשר . תודה

ארז/ישראל שלום ניתן במקרים מסוימים לבצע טיפול שורש דרך הגשר אך יש עם זה מספר בעיות : 1)על מנת לבצע טיפול שורש טוב חובה לאתר את כל תעלות השורש . הגשר מקשה על הראות ולכן קשה לאתר אותן. משום כך אנחנו מנסים אבל אם לא מצליחים לפעמים אין ברירה אלא להוריד את הגשר. או לחילופין אם הגשר מאוד גדול ויקר ניתן לשקול כירורגיה בשן במקום טיפול שורש. 2) גשרים ישנים , לא ניתן לנבא את התנהגותם . לפעמים קידוח דרך חרסינה גורם לסדקים בה ולהתקלפותה מהבסיס שמחזיק אותה . דבר זה עלול להביא לפגם סגרי ואסתטי ובסופו של דבר להחלפת הגשר הרבה בריאות

מנהל פורום טיפולי שורש