עששת ועוד תוספת

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

28/09/2015 | 09:45 | מאת: ורד

התיאור מספיק והסתכלות אם זה כאב שמוביל לטיפול שורש כלומר אפשר גם בהסתכלות לראות אם יש עששת במיוחד שזו בשן קדמית ללא צילומים? ועוד שאלה זה יכול להדביק גם שן ליד?

ורד שלום בשן קדמית אבחנה של עששת נעשית באמת בצורה קלינית כלומר ללא צילום . במקרים בהם חושדים בצורך בטיפול שורש צריך לצלם ולראות עד כמה העששת עמוקה ומה היא האנטומיה של התעלה לפני שמתחילים בטיפול . עשששת לא מדבקת ולא עוברת משן לשן אבל אם יש שן אחת עם עששת ובינה לבין הסמוכה לה נדחס מזון בגלל החור שקיים באחת מהן . האוכל שמתפרק לסוכרים יכול להוביל לעששת גם בשן הסמוכה . מקוה שכיוונת לשאלה זו אל תהססי לפנות שוב ד"ר דבורקין

מנהל פורום טיפולי שורש