חורים

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

27/09/2015 | 10:10 | מאת: רעות

רציתי לשאול מה גורם למהירות יותר בחורים בשיניים מלוח או מתוק ולמי שמצאו כבר ויש חור שמצאיך סתימה ואפילו טיפול שורש האם מלוח ו/מתוק משהוא מביניהם גורם להתפתחות יותר מהירה בהתפתחות העששת?

27/10/2015 | 05:15 | מאת: ד"ר דבורקין

רעות שלום הגורם לעששת הם חידקים הניזונים מסוכר כך שמתוק מאיץ את התהליך אך גם פחמימות שאינן צתוקות יכולות להשפיע על התהליך( במידה פחותה יותר) אם כבר אובחן חור הוא בדרך כלל ימשיך להתקדם מה שלא תעשי ולכן כדאי להתי סתימה בהקדם. ד"ר דבורקין

מנהל פורום טיפולי שורש