חידוש טיפול שורש

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

27/07/2008 | 13:40 | מאת: אורי

שלום ד"ר, לפני כשבועיים וחצי החלו אצלי כאבים בשן 46 או 47 (לא זוכר את המספרים) שבה נעשה טיפול שורש+כתר לפני כ-8 שנים. הכאבים הלכו והתגברו וכשהלכתי לרופא השיניים שלי הוא גילה בצילום השן דלקת שהתפתחה שם (רואים אותה מתחת לשורשים ועולה לכיוון השורשים). ניתן לי טיפול אנטיביוטי לשבוע ימים אשר בסופם קבעתי תור למומחה לטיפולי שורש. בינתיים בשבוע הזה הכאבים בשן תחילה התגברו מאוד ואז פחתו חזרה, כנראה בהשפעת האנטיביוטיקה, אך לא נעלמו לגמרי. בבדיקה של המומחה לטיפול שורש הוא בחן את הצילום וקבע שהייתה בשן דלקת של זמן רב לפני כנראה שעשתה נזק מסויים כבר לעצם(?). הוא פרש בפניי את האפשרויות של חידוש/עקירה וציין שהסיכוי הוא 50% להצלחת החידוש. החלטתי ללכת על החידוש (שיכלול שני טיפולים והמתנה ומעקב של מספר חודשים לראות האם השן והאזור מסביבה מתרפאים ומאפשרים הרכבת כתר חדש) והתור לטיפול הראשון מבין 2 נקבע לעוד שבוע. שאלתי- האם ברגע שאני מפסיק עם האנטיביוטיקה (היום למעשה) הדלקת החריפה (והכואבת) תחזור? או שזה לא מחוייב שיקרה וזה לא יחזור לפחות עד הטיפול המתוכנן הראשון (בעוד שבוע כאמור). אני חושש שעד הטיפול הדלקת האקוטית שוב תפרוץ. שאלה שנייה- מדוע סיכוי רק של 50%? זה נשמע נמוך. הוא ציין שהשורשים חזקים בסה"כ ונראה שיש מה לעשות בשן אבל זה לא ודאי. האם אחרי טיפול השורש החדש יש סיכוי שוב להתפתחות דלקת מקומית כואבת? או שהטיפול אמור לנקות את האזור ולסלק את גורמי הדלקת? תודה מראש על תשובתך

28/07/2008 | 06:56 | מאת: ד"ר גיא וולק

אורי שלום, כל מה שאתה מתאר אינו חריג ומהווה חלק מהמציאות היומיומית בעולם טיפולי השורש. דלקת אכן גורמת בסביבתה הקרובה לעיכול ואובדן עצם. ריפוי הדלקת מביא מאוחר יותר לבנייה חדש של העצם שנפגעה. הדלקת החריפה עלולה לפרוץ, אבל הסיכויים לכך נמוכים בטווח של שבוע. סיכויי 50% אחוז- משום שקשה לבצע ולא ניתן להבטיח סילוק במאה אחוז של הפעילות החיידקית המזהמת מתוך קומפלקס תעלות השורש, שלא תמיד נראה כמו תעלה אחת צינורית חלקה וקלה לניקוי. אבל ככה זה בחיים אורי, שום דבר לא בטוח, ומי שיגיד אחרת מוכר סיפורים. אבל אם לא מנסים, הסיוכוי להצלחה הוא אפס עגול. והדלקת עלולה לחזור מתישהו, ואולי תצטרך עקירה וגם שתל, אבל קצת אופטימיות לא הזיקה לאף אחד. אז שיהיה בהצלחה אורי, וטיפול קל

מנהל פורום טיפולי שורש