חידוש ט"ש או ט"ש כירוגי

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

21/07/2015 | 22:06 | מאת: איציק

שלום יש לי גשר מ25 עד 27, ב26 אין שן, הגשר בן 7 שנים, אני סובל מדלקת חוזרת ונשנת ב 25 כנראה שטיפול השורש לקוי, וזכור לי גם שבקושי הצליחו לעשות לשן 26 מבנה וכו עכשיו אני מתלבט טם לנסות ט"ש כירוגי או חידוש פשוט כי אם אבחר בחידוש הגשר הלך וכנראה אצטרך שתל ב26. וב25 או כתר או שתל אם לא יצליח החידוש ( זכור לי שהיא בעיתית) וגם העלות קשה לי, אשמח אם תוכלי להסביר לי מה ההיתרונות 4ומה אפשרי בכלל. תודה רבה

איציק שלום למה כדאי כירורגיה ? כי זה באמת חוסך את עלות השיקום מכיון שאין צורך להחליף את הגשר . כי אם היה קושילבצע טיפול שורש טוב בעבר אולי יש בשן בעיה כלשהי -אנטומיה חריגה, מכשיר שנשבר וכו'שלא תאפשר חידוש טיפול שורש טוב ואז הבעיה תחזור על עצמה . בכירורגיה אנחנו עוקפים את הבעיה הנל. תוצאה מידית, אם תוך כדי כירורגיה לא צצה בעיה בשורש ישנם כ90 אחוזי הצלחה . למה עדיף חידוש טיפול שורש? אם מצליחים בחידוש זה יכול לפתור את הבעיה ללא ניתוח . ובכל מקרה ניתן לבצע את הניתוח לאחר חידוש ולא להיפך ניתוח מוביל לנסיגת חניכיים קלה שיכול לחש את שולי הכתרים . במקרה שיש בעיית חניכיים , הניתוח בלתי אפשרי ואם הוא נעשה, סיכויי ההצלחה נמוכים יותר. עד כאן יתרונות וחסרונות באופן כללי. בסופו של דבר ההחלטה היא פר שן . ההחלטה נעשית לאחר בדיקה , צלומים ולרב גם ct מקוה שזה מבהיר את העניין . אל תהסס לפנות שוב

מנהל פורום טיפולי שורש