בלוטה

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

29/06/2015 | 13:57 | מאת: שני

שלום רב, עברתי טיפול שורש בשן שלא כאבה לי. הוחלט אחרי צילום שיש לטפל. מספר ימים לאחר הטיפול הרגשתי כאבים במגע דרך הלחי שהקרינו מהשן. במישוש הבחנתי בבלוטה/גולה כואבת על קצה השורש בשן שטופלה. הייתי אצל מומחה לטיפולי שורש שטיפל ואמר שהבלוטה היא דלקת על רקמת קצה השורש שתעבור תוך חצי שנה. מהי הבלוטה הזאת? כיצד היא נוצרה? האם היא תקטן עם הזמן והכאב ישתפר ויעבור? בהנחה שאהיה בהריון, האם הדלקת מסוכנת לעובר? יכולה להחמיר? יש צורך להמתין? תודה רבה,

שלום הבלוטה היא ביטוי לדלקת בקצה השורש שכנראה היתה שם עוד לפני הטיפול( זו יכולה להיות הסיבה שהוחלט על טיפול), אך הטיפול עורר את הנפיחות המקומית וכך בעצם עורר את תשומת ליבך. הכאב אמור לעבור תוך שבוע שבועיים, הביטוי הרנטגני ( רואים בצילום ענן שחור מעח קצה השורש ) יקח חודשים רבים- חצי שנה זה המינימום אבל בסבירות של 90% אם הטיפול נעשה בסטנדרטים גבוהים זה בסופו של דבר יעבור הרבה בריאות ד"ר דבורקין

05/07/2015 | 11:56 | מאת: שני

תודה רבה על ההסבר והפירוט. אשמח גם להתייחסות בנוגע להריון המתוכנן. תודה רבה!

מנהל פורום טיפולי שורש