תאונת דקינס

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

17/06/2015 | 20:29 | מאת: קרן

שלום רב הייתי רוצה לקבל אינפורמציה על " תאונת דקינס " במהלך טיפול שורש תודה.

קרן שלום תאונת דקינס הוא ארוע שבוו חומר הקרוי סודיום היפוכלוריט עובר את קצה השורש , תוך כדי שטיפה באמצעות מזרק של התעלה . החומר שהוא חומר כימי חזק אמור להרוג חיידקים אך מכיון שהוא לא ספציפי לחיידק מסויים הוא יכול לפגוע גם בתאים אנושיים. כאשר החומר מוזרק בלחץ אל תוך השן הוא עובר את קצה השורש . הוא גורם לגרוי של האזור שמתבטא בכאב חד מאוד דימום מהשן ונפיחות גדולה של הלחי ( מתפתח לשטפי דם - כחול ירוק צהוב ) . הטיפול הוא לשטוף את המקום בסליין, משככי כאבים וניתן לשקול גם סטרואידגים . החויה מאוד לא נעימה ומפחידה אך היא חלפת אפילו בלי טיפול ולרב אין לה השלכות עתידיות על גורל המטופל או השן . מקוה שזו האינפורמציה שהיית מעונינת בה הרבה בריאות ד"ר אילנה דבורקין קינן

29/06/2015 | 10:03 | מאת: קרן

ד"ר אילנה תודה רבה על תשובתך

10/01/2016 | 11:31 | מאת: חנאן

דר אילנה שלום רציתי לשאול על המשך הטיפול במקרה כזה... הרופאים נתנו אנטיביוטיקה משככי כאבים וגם סטירואידים אבל הנפיחות עוד לא חלפה אצל המטופלת ! מבצעים לה שטיפות כל יום בסיליין , לא משאירים חומרי חבישה בתוך התעלות ןסוגרים עם כדוריות צמר גפן וללא סתימה זמנית.. הסיפור מלפני שבועיים ועדיין יש נפיחות זה מדאיג אותי,, האם הם מטפלים בעניין נכון ?

מנהל פורום טיפולי שורש