כמה תעלות יש

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

10/06/2015 | 23:23 | מאת: שירי

שלום, האם מספר התעלות שיש זהה בן כל בני האדם ? האם 3 תעלות בשן מולרית זה נורמלי? האם כשעושים טיפול שורש מטפלים בכל התעלות? אם לאחר כל טיפול שורש חייבים לבצע כתר או שאפשר להישאר עם סתימה במקרה וכותרת דיי מלאה כמה תעלות יש לשן 15 ? תודה שירי

שירה שלום מספר התעלות בשן משתנה מאדם לאדם ומשן לשן. למולר יש 3-4 תעלות בדרך כלל ובמקרים חריגים יותר או פחות. בטיפול שורש חייבים לכלול את כל התעלות כי הן כולן מתחברות בכותרת. אם יש דלקת באחת היא תגיע. לכולן. לאחר טיפול בטוחנת או מלתעה כדאי להכתיר את השן למדות שקיימים פתרונות אחרים. בשן 15 יש 1-2 תעלות . באופן נדיר ישנן 3 מקוה שזו. איפורמציה שהיית זקוקה לה ד"ר דבורקין

מנהל פורום טיפולי שורש