טיפול שורש שהוזנח- המשך

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

29/05/2015 | 08:48 | מאת: שלום ד"ר

תודה על התשובה. כתבתי את השאלה כתגובה לשאלתי הקודמת וליתר ביטחון אני כותבת שוב כשאלה בפני עצמה. קראתי בהרבה פורומים ששן שעברה טיפול שורש יכולה לכאוב (אפילו שנה אחרי) והיא נהיית יותר חלשה ורגישה ביום יום. אז מעניין אותי מה בעצם היתרונות של טיפול שורש? אולי עדיף לא לטפל ושהשן תיהרס ותיפול וישימו תותבת שתתפקד רגיל? דבר נוסף, קראתי שבטיפול מרדימים את המקום עי יותר מזריקה אחת- זה נכון? מדובר בשן הטוחנת בצד שמאל של הפה למעלה. האם במקום זריקה אפשר להשתמש בגז צחוק (או במשהו אחר שנעים יותר מזריקה, החלק של הזריקה הכי מפחיד אותי)? תודה

שלום יש אמת בדבר , שן אחרי טיפול שורש חלשה יותר משן טבעית, אך השן המתוארת היא אינה שן טבעית היא שן הרוסה עם חור או סתימה גדולה כלומר השן כבר הוחלשה . כלומר גם כך היא יכולה להשבר בגלל שאנחנו יודעים ששן אחיר טיפול שורש חלשה יותר אנחנו ממליצים להגן עליה באמצעות כתר . בצורה כזאת השן יכולה להשאר בפה עשרות שנים . כאב שמופיע אחרי שנה , מופיע רק במקרי שטיםול השורש נכשל . כמו כל פרוצדורה רפואית אין 100% אך כדי להעלות את סיכויי ההצלחה כדאי לעשות את הטיפל אצל רופא טוב רצוי מומחה לטיפולי שורש . אין תחליף לצערי לזריקה , וזה באמת אחד הדברים שהכי מםחידים אנשים אבל הצד הטוב של העניין הוא שבלסת עליונה הזריקה לא כואבת . אפשר לשלב את הטיפול עם גז צחוק על מנת להפיג את החרדה . ובקיצור , חשוב מאוד לשמר את השן, גם עם שתלים יש בעיות ולכן כדאי לעקור רק כשאין ביריה ולעשות הכל כדי לשמר שיניים טבעיות הרבה בריאות ד"ר אילנה דבורקין

מנהל פורום טיפולי שורש