טיפול שורש שהוזנח

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

27/05/2015 | 18:24 | מאת: שלום ד"ר

לפני חודשיים התחילו להיות לי כאבים בשן הטוחנת. רק כאבים, בלי רגישות לחום וקור ובלי דם בצחצוח. חודש אחרי הלכתי לבדיקה, עשו לי צילום וקבעו שאני צריכה טיפול שורש. יצא שעד עכשיו לא הלכתי בגלל חוסר זמן. מכיוון שלקחתי אנטיביוטיקה הכאבים עברו אבל פתאום השן החלה מתנדנדת. מה עליי לעשות? האם עדיין צריך טיפול שורש? למה קבעו שאני צריכה טיפול שורש אם אין לי את הסימפטומים של שן שזקוקה לטיפול שורש (לא היתה לי רגישות לקור לדוגמה)? אני בת 24, אם היא נופלת האם תגדל לי חדשה? תודה

שלום ישנן מספר סימנים המרמזים ששן זקוקה לטיפול שורש. כאב בטמפרטורה קיצונית- חום קור הוא אחד מהם, אבל לא היחיד. סימנים נוספים הם כאבים ספונטניים וכאבים בלעיסה . ולפעמים אין ביטוי של כאב אלא מזהים בצילום חןר גדול שמגיע עד למך השן או דלקת בסב חוד השורש. למרות שהכאב עבר , הצורך בטיפול נותר בעינו. לאחר נטילת אנטיביוטיקה הדלקת החריפה והכואבת נרגעת והופכת לדלקת כרונית ושקטה. בעצם קנית לעצמך זמן עד הפעם הבאה שהשן תכאב. כדאי למהר ולבצע את הטיפול לפני שנהיה. מאוחר מדי. ניידות השן יכולה לנבוע מכך שהדלקת מאוד מפושטת וגרמה להרס של העצם הסובבת את השן( בטיפול נכון היא תבנה חזרה), מחלת חניכיים או שבר/ סדק של השן. ניתן להבדיל בין כל המצבים באמצעות צילום. אצל אנשים מעל גיל 18 אין סיכוי לצמיחה של שן חדשה ועל כן חשוב להלחם על כל שן. הרבה בריאות ובהצלחה ד"ר אילנה דבורקין קינן

28/05/2015 | 18:31 | מאת: המשך

תודה על התשובה. קראתי בהרבה פורומים שאחרי טיפול שורש השן שעברה את הטיפול יכולה לכאוב (אפילו שנה אחרי) והיא נהית יותר חלשה ורגישה. מעניין אותי מה בעצם היתרונות של טיפול שורש? אולי עדיף שתיפול וישימו תותבת שתתפקד רגיל? דבר נוסף, קראתי שבטיפול מרדימים לך את המקום עי יותר מזריקה אחת- זה נכון? (החלק של הזריקה הכי מפחיד אותי) האם אפשר במקום זריקה להשתמש בגז צחוק? תודה

מנהל פורום טיפולי שורש