חידוש טיפול שורש

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

10/07/2008 | 16:19 | מאת: ענת

שלום, לאחרונה עברתי חידוש טיפול שורש ובנו כתר על שן שעברה טיפול שורש שלפני כ-10 שנים לערך. האם זה אומר שאצטרך לעבור חידוש נוסף בעתיד? האם שן שצריך לחדש בה את טיפול השורש מועדת לבעיות חוזרות ונשנות? או שמדובר בטיפול חד פעמי? תודה רבה.

12/07/2008 | 12:13 | מאת: ד"ר גיא וולק

ענת שלום. לכל טיפול מכל סוג שהוא, יש אחוזי כשלון, נמוכים או גבוהים. סתימה עלולה להישבר, שתל עלול להידחות, וכתר עלול להישבר. גם לטיפולי שורש יש סטטיסטיקה, וכמובן שלחידוש טיפול שורש יש סיכויי כשלון גבוהים מעט מטיפול שורש ראשוני, שאם נעשה היטב, יתכן שישרוד שנים רבות. יחד עם זאת, כאשר חידוש ט"ש מבוצע נכונה, קיים סיכוי גדול שייכנס לחלק החיובי והשן תאריך ימים. ולכן- א. בחירה נבונה של הרופא המבתע את החידוש ב. הרבה אופטימיות (בכלל זה טוב...) ג. בהצלחה

מנהל פורום טיפולי שורש