עברתי טיפול שיניים לפני חודש פלוס

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

09/07/2008 | 17:30 | מאת: מושיקו

לפני כחוד וקצת עברתי טיפןול שורש בשן אחרונה (לא בינה) שמאלית, עליונה. בשעת הטיפלו הרופא טען שהוא מוצא כעת רק 3 תעלות. אני יצאתי מרוצה אולם המשכתי להרגיש כאבים חזקים במקם, אמנם לא מיד אלא לאחר תוקפה קצרה עד שפשוט הרגשתי כאבים חזקים שעולים על למוח. הגעתי שוב לבדיקה והוא פתח את הסתימה וגילה כי ישנה תעלה נוספת הוא ניקה אותה וימשיך בטיפול השבוע. לבניתיים נתן לי לקחת מוקסיפן 50 מ"ג 4 פעמים ביום. בכל אופן אני מרגיש גם כאילו חצי מהפרצוף השמאלי שלי עם קוצים כאילו הוא קצת נרדם, האם יש קשר בין הדברים, והאם האנטיביוטיקה אמורה לעזור גם לזאת. דהרופא טען כי יכול להיות שיש קשר בין הדברים. או שאני צריך לפנות לרופא מטפל שיבדוק ממה זה נובע. בברכה והרבה תודה מראש

09/07/2008 | 23:31 | מאת: ד"ר גיא וולק

מושיקו שלום, כאשר תעלת שורש לא עוברת טיפול יש כמובן סיכוי להזדהמות וכתוצאה מכך הגוף מגיב- דלקת. לדלקת יש מספר סימפטומים (תופעות וביטויים) כגון נפיחות, כאב, אדמומיות ועוד. יכולים להופיע כולם או חלקם. באזור משתחררים גם חומרים היכולים לגרום גירוי לתאי עצב מקומיים ועקב כך- תחושות נימול ועקצוצים ועוד מגוון הגדרות להרגשה הטורדנית הזאת שנקראת "נרדם לי הפרצוף". טיפול נכון לתעלות השורש, לעיתים בשילוב אנטיביוטיקה, אמור לפתור את בעיית הזיהום, ואחריו ייעלמו גם הדלקת וביטוייה. בהצלחה רבה לך מושיקו, וטיפול מועיל

מנהל פורום טיפולי שורש