בירור.

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

23/06/2008 | 22:24 | מאת: אפרת

שלום, יש לי ארבעה שתלים לסת עליונה איזור הטוחנות ,ושלושה שתלים לסת תחתונה גם באיזור הטוחנות, שמתי לב שבזמן הלעיסה ,נוח לי יותר ללעוס בצד השמאלי של הפה .מידי פעם אני מעבירה את הלעיסה לצד ימין ,כדי לא 'לקפח' את הצד שאינו משתתף בלעיסה - יותר נכון ,אני יותר חוששת שאולי יגרם נזק ,לצד שהוא פחות פעיל בלעיסה . האם אני נוהגת נכון ? או שאני יכולה להכנע לנוחות שבלעיסה בצד שמאל ? ועוד שתי שאלות על הדרך. א. מהו אורך חיו שתל ? ב. לגבי סד לילה ,מן הסתם גם לו יש אורך חיים ,אם כן מהו ? וכיצד יודעים לזהות זאת? תודה.

23/06/2008 | 22:34 | מאת: אפרת

ארבעת השתלים לסת עליונה בצד ימין של הפה ,ואילו שלושת השתלים בלסת תחתונה בצד שמאל של הפה . (אם יש לתוספת חשיבות כדי להבהיר את הענין)

23/06/2008 | 23:44 | מאת: ד"ר גיא וולק

אהלן אפרת, כאשר לא ניתן להציל שן ע"י טיפול שורש ושיקום, יש לבצע עקירה ולהתקין באזור שתל ועליו גם המבנה והכתר. שתל הוא מצב בו אין שן ו/או שורש ו/או טיפול שורש. שתלים זה המצב הכי הפוך לטיפולי שורש, בערך כמו דיאטה וקצפת... את בטוחה שלא טעית בכתובת של השאלה? אני מקווה שאת לא מפזרת שאלות בנוגע לטיפולי שורש בפורומים של שתלים... זה סתם ירגיז אותם. ועכשיו ברצינות: כל מצב של אי נוחות בלעיסה מצריך בדיקה מיידית אצל רופא שיניים, גם כאשר השיניים הן טבעיות ובטח כשמדובר בשתלים, לבירור הסיבה, ואם יש צורך- מבצעים צילום או מפנים לפנורמי וכו'. לא להזניח, לבעיות מסוג זה יש נטייה להחמיר. לגבי סד לילה- סד אקריל קשיח שנבחר נכונה,תוכנן טוב, ובוצע בצורה מדוייקת אמור לשרוד כמה שנים טובות, כאשר יש גם השפעה גם לתחזוקה הביתית ע"י המטופל כפי שהודרך במרפאה . בהצלחה בפתרון בעיית אי הנוחות, ולעיסה נעימה.

מנהל פורום טיפולי שורש