טיפול שורש

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

18/12/2014 | 07:52 | מאת: מעיין

רציתי לשאול האם חוץ מהכאבים הספומטנים וכאבים שנמשכים שעות אחרי הגירוי הן בשטיפה והן באכילה/שתיה מה אוצר הדבר שנגעתי בשן הזאת שכואבת זה עם משהוא חד יותר זה הקפיץ אותי קצת המקום מה זה אןמר?

מעיין שלום הרגישות החדה בתגובה למגע עם חפץ כלשהו הוא תולדה של דנטין( החלק הפנימי של השן) לחלל הפה. הדבר יכול לנבוע מסתימה רופפת עששת או שבר של אחת מתלוליות השן. זה עוד סימן שהשן צריכה טיפול שורש. יוצא מהכלל , סדק של הכותרת. במקרה של סדק השן תתנהג כמו שן מודלקת הזקוקה לטיפול שורש אך עומקו שלהסדק יקבע האם ניתן לטפל בשן או שהיא אבודה. את לא בהכרח תראי את הסדק. צייני את הממצא הנ"ל בפני רופא השיניים . הרבה בריאות וחג שמח

מנהל פורום טיפולי שורש