כתרים- סוג ושיח.

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

23/06/2008 | 17:18 | מאת: ריבי

לדר וולק שלום, לאחרונה התחלתי להתעניין בנושא של סוגי כתרים ,וגיליתי שיש לא מעט ,באיכויות ועלויות שונות ,יש לי לא מעט כתרים ,ואף פעם לא עלה בדעתי לשאול את הרופא באיזה סוג של כתר הוא משתמש ,כמו כן ,הוא לא שאל להעדפתי . השאלה שלי ,מהי הפרוצידורה בבחירה של סוג הכתר? ואם הנושא של בחירת סוג הכתר לא הועלה ,באיזה סוג של כתר משתמש הרופא בדרך כלל? מודה לך מראש ,ומאוד אוהבת לקרא את תשובותיך.

23/06/2008 | 23:24 | מאת: ד"ר גיא וולק

ריבי שלום, אני מקווה שפינית לצורך לימוד נושא הכתרים מספר חודשים לפחות, אבל ננסה בראשי פרקים לכסות את הנושא: הכתרים הנפוצים ביותר הינם כתרי "חרסינה מאוחה למתכת"- PFM, כאשר השלד הינו ממתכת- חצי אצילה או לא אצילה( המתכות האצילות כגון זהב משמשות לכתרים ממשפחה נפרדת הנקראת GALVANO או CAPTEC ונמצאת בשימוש מצומצם יותר כיום), ועל השלד ציפוי החרסינה המשווה לכתר את מראה "השן הטבעית". ישנם שיקולים רבים ושונים בהחלטה אם מתכת חצי אצילה או לא אצילה, ואין יותר או פחות טוב, אלא בחירה המתאימה ביותר לשן, גודלה, מצב החניכיים שסביבה ועוד. בשנים האחרונות אנו עדים לעלייה חדה בכמות הכתרים ממשפחת ה"שחזורים ללא מתכת"- כתרים ללא שלד מתכת אלא על בסיס חומרים כגון זיקוניה, בעלי גוון לבן הקרוב לצבע השן , המאפשרים להגיע לתוצאות אסטטיות מרהיבות, במיוחד בשיניים קדמיות בהן היתה השתקפות של שולי המתכת בכתרים הקונבנציונאלים ופגיעה באסתטיקה. העלויות שונות, וניתן לנחש מי משתי הקבוצות תגרום לחור גדול יותר בארנק, אבל חיוך שמח וטבעי יותר. ואפשר להוסיף עוד ועוד, אבל נשאיר משהו לרופא השיניים האישי שלך, לא?

מנהל פורום טיפולי שורש