דלקת

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

19/06/2008 | 17:47 | מאת: שוש

לדוקטור שלום רציתי לשאול .. מה ההבדל בין דלקת חניכיים לדלקת בשיניים ,ומהם הסימנים החיצוניים המופיעים ,כדי להצביע על הבעיה בשני המקרים, כדי להתעורר ולגשת לטיפול ? כמו כן,נאמר לי ,שדלקת חריפה בשיניים (לאחר טיפול שורש) רפויה יכול להתארך עד מספר חודשים ,אם בכלל. כמה זה נכון? תודה

21/06/2008 | 18:30 | מאת: ד"ר גיא וולק

היי שוש, התשובה לשאלתך יכולה למלא עשרות עמודי אינטרנט, נכתבו עליה ספרים רבים ומוקדשות לה מאות שעות לימוד בפקולטה לרפואת שיניים. אבל ננסה לתמצת... דלקת חניכיים מקורה בחיידקים שהתיישבו ופוגעים ברקמת החניכיים, המהווה מנגנון התאחיזה של השן בחלל הפה לעצם הלסת. נראית נפיחות ואדמומיות ברקמה הרכה, יש דימום בעת הצחצוח ויש ירידה בגובה החניכיים ביחס לשן-"אובדן תאחיזה" וחשיפת אזורים בשן, כגון צואר השן, שהיו אמורים להיות מכוסים ברקמת חניכיים. בד"כ, אך לא תמיד, הבעיה מפושטת ביותר מאזור אחד ,או בכל חלל הפה. דלקת שמקורה בשן נגרמת בשל חדירת חיידקים לשן. אם השן חיה ולא עברה טיפול שורש, יתחילו כאבים שיוגברו ע"י אכילת מזון מתוק ו/או קר,חם.אלו יהיו כאבים הקשורים לרקמת מוך השן והעצבים הנמצאים בתוך השן עצמה. אם השן עברה טיפול שורש, הכאבים יתעוררו רק כאשר החיידקים יעברו לאורך השורש ויגיעו לקצהו וייצרו שם תגובה דלקתית. כאבים אלו יוגברו בלחץ לעיסה ואכילת מזון קשה. ריפוי דלקת מסוג זה אורך זמן רב יותר. המומלץ ביותר הוא להיבדק מדי חצי שנה אצל רופא השיניים, לבצע צילום, מקומי או לכל הפה אם נדרש, ולאתר בעיות בשלבים מוקדמים של היווצרותם ולטפל מייד וללא דיחוי. וזה עוד היה על קצה קצהו של המזלג... רוב בריאות שוש.

09/07/2008 | 00:39 | מאת: תותי

שלום רב! בחלק העליון של הלסת, בחניכיים, צמחה לי "בולקלה". אין לי כאבים. כשנבדקתי נאמר לי שהשן רקובה ויש צורך לעקרה. כמו כן עשו לי תכנית גדולה ויקרה בקשר לגשר וכתרים שקיימים זמן רב. החלטתי לשמוע עוד חוות דעת והלכתי למרפאה שנייה לייעוץ. שם ערכו לי תכנית מעט קטנה יותר, עם עלות קטנה יותר, וגם צויין שייתכן ובעתיד אצטרך לעשות שיקום הפה, מאחר והכתרים נשחקו ויהיה צורך להחליף את כל הגשר (בלסת העליונה) ושטיפול זה אולי הוא רק זמני. כשהלכתי למרפאה שלישית, ערכו לי תכנית רק בקשר לשן שכביכול רקובה (ורצו לעקרה) עם עלות נמוכה בהרבה משתי התכניות. נאמר לי שיש צורך בטיפול של חוד השורש (ושנכנסים מלמעלה במקום מלמטה). נשארתי עם התלבטויות. אנא, מה עלי לעשות??? הרבה תודות וכל טוב תותי

מנהל פורום טיפולי שורש