שבר?עששת?

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

07/11/2014 | 17:28 | מאת: דורית

זה כבר כמה ימים שיש לי שסתימה כואבת באיזור לאחר שנה וחצי האם זה יכול להיות או שזה לא הגיוני? זאת סתימה לבנה ואפילו קצת הצהיבה ולמעלה אף השחירה האם זה אומר משהו? ואיך אפשר לזהות בראייה אם יש חור באמת? או שהכאב בא ממשהו אחר? והרגישות התחילה יותר רק בצחצוח של השן מסויימת שלא נראה לי שזה רגישות ואתמול נעשה עוד תוספת: שעשיתי נגיעה קצת יותר חזקה עם משהו קצת יותר קשה ממברשת ממש כאב וגם שהמזלג בטעות פעם אחת נגע זה הקפיץ מה שלא עשה בשיניים אחרות האם זה אומר שיש עששת או שבר? ואם באמת עששת או שבר האם מה עושים בדרך כלל האם אחרי הוצאת הסתימה אם יצטרכו כמובן יהיה אפשר לשים סתימה חדשה או בדרך כלל אין מנוס מטיפול שורש , מבנה וכתר. אגב זה שן טוחנת האם זה אומר משהו?

08/11/2014 | 18:12 | מאת: דורית

קרה משהו שלא היה בימים הקודמים : פתאום מדי פעם יש כאב ללא גירוי ממקור כלשהו , ברור שבשטיפת השיניים ובמגע יותר חזק זה יותר כואב אבל זה לא היה בימים הקודמים מה זה אומר שיותר הגיוני שזה עששת או שבר יותר גדולים כבר והאם לעששת לא צריך להיות רגישות גם בזמן אכילה ו/או שתייה כי כרגע אין לי את זה?

מנהל פורום טיפולי שורש