פלסטיק הגנה

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

03/11/2014 | 23:44 | מאת: מרים

זכור לי שלפני שנים רבות שמו לי בפה פלסטיק על מנת שלא יפלו לי מחטים/סיכות לגרון ??? האם גם היום ככה זה נעשה???

מרים שלום ה"פלסטיק" קרוי סכר גומי. תפקידו באמת למנוע שאיפה לראות ובליעה של חומרים ומכשירים המשמשים בטיפולי שורש. השימוש בסכר חשוב במיוחד בגלל העובדה שמדובר במכשירים בגודל מחט שעלולים בקלות להגיע אל בית הבליעה. סיבה נוספת לשימוש במערכת הנ"ל היא שמירה על השן כאזור סטרילי ומניעה של חדירת חיידקים מחלל הפה והרוק לתוך שן שאנחנו מנסים לנקות . בהצלחה בטיפול אי שימוש בסכר גומי בעת ביצוע טיפול שורש מוריד את הסטנדרטים של טיפול השורש ומעלה את הסיכוי בכישלון. ל

מנהל פורום טיפולי שורש