האם ניתן לאבחן בסדק / שבר בשורש?

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

29/09/2014 | 06:08 | מאת: רביד

סדק בשן / שורש - האם ניתן לגילוי? וכיצד מתגברים? הרופאה המומחית אמרה לי שיש לי חשד / חשש שיש לי בשן שבר / סדק בשורש / שן. כיצד מתגברים על זה? תודה

רביד שלום קיים קושי רב באבחון של סדק בשן מאחר והסימפטומים שלו מאוד מזכירים בעיות שיניי אחרות . כאשר מוצאים מספר סימפטומים התואמים את הסיטואציה החשד לסדק עולה. אם בטוחים באבחנה אין מה לעשות אלא לעקור . אם לא בטוחים ורןצים לתת צאנס ניתן לשקול חידוש טיפול שורש תחת מיקרוסקופ - המיקרוסקופ יכול להראות את הסדק שמתקשים לאבחן מבחוץ , ואם לא רואים סדק ניתן בזהירות להתקדם בשלבי הטיפול , לראות שכל הסימפטומים נעלמים. אפשרות נוספת היא לבצע כירורגיה אפיקלית (אפיסקטומי) הניתוח מטפל בבעיה בקצה השורש ואם יש סדק ניתן לראותו במיקרוסקופ. בשתי האופציות יש סיכון שאתה משקיע זמן כסף וסבל שבסופו של דבר יובילו לעקירה . הרבה בריאות . ד"ר אילנה דבורקין קינן

מנהל פורום טיפולי שורש