שאלה

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

18/09/2014 | 19:36 | מאת: שירה

שלום עשו לי חידוש טיפול שורש , מבנה , כתר זמני וניתוח הארכת כותרת. הייתי אצל שיננית לפני שבוע ובערך יומיים שלושה התחילו רגישות שהתגבר היום אתמול לכאבים נתנו לי אנטביוטיקה שאלתי היא יכול להיות אחרי כל המהלך הזה שבחידוש טיפול שורש לא ראו את כל הדלק ולא ניקו / או שפתאום יש סדק בשן האם יש מצבים שלא רואים גם שעשו את הטיפולים וגם בצילומים רק יודעים לפי הכאב ששום דבר אחר לא עוזר , כי אמרתי שהמשכחים לא עזרו לכן החליטו לתת אנטביוטיקה , בינתיים נאמר שינסו אבל שמעת מקרים שבחידוש טיפול לא מצאו / ראו?

שירה שלום לא כתבת לי מה סוג הכאב- חום קור לעיסה והאם הוא ממוקד לשן שטופלה או שהינו אזורי. אם הוא אזורי ומתעורר בחום וקר יש לחפש שן אחרת כמקור לבעיה. אם הוא ממוקד לשן שטופלה ומופיע בעקבות לעיסה יש לחשוב שהשן שטופלה היא הבעיה. אם השן המטופלת הינה מקור הכאב , יכולים להיות לכך מספר גורמים: 1. סדק בשורש 2. תעלה שלא טופלה( פוספסה בטיפול ) או ניקוי לא מספק של התעלות שכן טופלו. 3. בעיית חניכיים . כל הנל יכולים להרגיש אותו הדבר אך חשוב להבדיל ביניהם כדי לקבוע מה גורל השן וכיצד לטפל בה. אם זה סדק יש לעקור את השן, אם זה זיהום יש לחזור על טיפול השורש או לבצע טיפול שורש כירורגי( אפיסקטומי) אם זה חניכיים יש להתייעץ עם מומחה שיתאים את הטיפול הנכון. מקוה שתשובתי מספקת אם יש לך שאלות נוספות אל תהססי לפנות .

23/09/2014 | 18:17 | מאת: שירה

יש לי הרגשה כאילו של שברים כאילו השן לא שלמה , בשן שעברה כבר את כל הטיפולים של מבנה , שורש , כתר זמני ואפילו ניתוח הארכת כותרת ופתאום יש גם כאבים שקצת עוזרים עם האנטביוטיקה והמשכחים וגם תחושה כאילו של שברים שהשן לא שלמה האם זו התחושה של שן שבורה/סדוקה שצריך לעקור ?

מנהל פורום טיפולי שורש