שן נמקית

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

09/09/2014 | 15:40 | מאת: מל

היי, המתנתי כנראה זמן רב עד לביצוע טיפול שורש, הצלחתי למשוך זמן כי הכאבים חלפו. בזמן טיפול השורש הרופא הסביר לי שהשן הפכה להיות נמקית. השאלה היא האם נכון לסיים במצב כזה את הטיפול שורש? ללא מתן תרופה לשן על מנת שתחלים? האם הנמק לא יצר דלקת או משהו שמצריך טיפול? האם עלי להניח שהטיפול הצליח ושהכל בסדר?

מל שלום שן נמקית לא בהכרח מצריכה שתי פגישות . אם הרופא מצליח לנקות את השן היטב, אם אין כאבים או נפיחות, אם אין דימום או הפרשה מוגלתית מהתעלות, מותר לסיים את הטיפול בפגישה אחת. האם לאחר הטיפול יהיה גם ריפוי? לרוב כן. אם לא נצפתה בצילום דלקת סב חודית ( בקצה השורש ) הסיכוי לרפוי הינו מעל 90% , אם ישנה דלקת הסיכוי יורד מעט. מתי יודעים? באופן מוחלט ובטוח אחרי חצי שנה עד שנה. אז אפשר לצלם ולראות שיפור ברנטגן. אין זה אומר שמחכים עם סתימה זמנית עד אז. יש לבצע בהקדם מבנה ולפחות כתר זמני. במקרים שהרופא צופה ריפוי ניתן להתקדם גם לכתר קבןע. בהצלחה והרבה בריאות

מנהל פורום טיפולי שורש