סתימה עמוקה גבולית

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

22/08/2014 | 18:04 | מאת: שולי

שלום, לפני שבועיים עברתי טיפול של פתיחת סתימה ישנה עמוקה מכיוון שמתחתיה התפתחה עששת.- שן 17. הרופא אמר שיתכן ואצטרך טיפול שורש, לאחר פתיחת הסתימה, ניקוי העששת, - אמר שזו סתימה עמוקה רגילה, אך גבולית. אם יהיו כאבים חזקים בימים הקרובים - אצטרך טיפול שורש. כשבועיים אני מרגישה רגישות גבוהה לקור/חום אל ללא כאב. מאתמול, לאחר אכילה של מאכל קשיח, - התחילו כאבים חזקים, שאף הקרינו לחצי פה. (אני בשבועיים הללו מקפידה לצחצח שיניים במשחת סנסודין)אך לאחר שהפסקתי לאכול בצד זה - הכאב נרגע. שאלתי - האם אצטרך לעבור טיפול שורש? ומה הסיבה לכאב, ולהיעלמו כאשר אינני אוכלת בצד של השן? תודה, שולי.

שולי שלום לפי התאור שלך קרוב לודאי שאין מנוס מטיפול שורש. כל עוד מדובר ברגישות לקר בלבד, גם אם היא חזקה, היא יכולה לחלוף כעבור מספר שבועות מביצוע הסתימה כאשר השן מתאוששת ומצליחה לבנות שכבת בידוד בין העצב לבין הסתימה . כאדר מתפתחת רגישות ללעיסה לניקוש וכאב ספונטני מדובר בדלקת מוך ( החלק החי של השן ) והיא לא הפיכה ודורשת טיפול שורש. הרבה בריאות ובהצלחה

מנהל פורום טיפולי שורש