עקירת קצה השורש

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

12/06/2008 | 09:24 | מאת: דנה

לאחר טיפול שורש שהסתבך (כתבתי כאן בעבר) עם דלקת חריפה, הוחלט ע"י הרופא לבצע טיפול שורש גם בשן ליד מכיוון שגם שם העצב "מת". בצילום ניראה מין "כיס שחור", מה זה? לטענתו אולי התפתחה שם ציסטה ואם כן יהיה צריך לבצע ניתוח עקירת קצה שורש, על מה מדובר? והאם זה נחוץ ולמה? אודה לתשובתך, דנה

13/06/2008 | 17:30 | מאת: ד"ר גיא וולק

דנה שלום, לשאלותייך- לפי הסדר: ה"כיס" מוגדר בשפה המקצועית כ-"נגע" והוא מהווה ביטוי לבעיה- דלקת, מורסה ולעיתים ציסטה. כאשר נגע כזה נשאר באותו מצב ללא ריפוי (שמתבטא בהצטמצמות הנגע ולבסוף היעלמותו), יש צורך בטיפול יותר דרסטי. בד"כ סביבה חיידקית בתוך החלק שקרוב לקצה השורש- אזור חוד השורש ("אפקס" בשפתנו), ניתנת לסילוק ע"י חיתוך מ"מ או שניים של קצה השורש. הפרוצדורה לא מפחידה כמו שזה נשמע, כמובן בהנחה שהרופא יודע, ויודע היטב, מה שהוא עושה. מבוצע חתך בחניכיים, חיתוך קצה השורש, תפירת החניכיים, והמתנה לריפוי. סילוק האזור של קצה השורש, בו היה סיכוי גדול להצטברות חיידקית, יכול להביא לפתרון הבעיה והיעלמות הנגע. לא תמיד, אבל זה שווה את הסיכוי של הצלת השן. אז בהצלחה דנה, והחלמה מהירה.

מנהל פורום טיפולי שורש