מה זה סדק בשורש השן? איך מגלים את הסדק ומה עושים ?

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

21/08/2014 | 23:23 | מאת: בר

להתגבר על זה ? תודה

בר שלום סדק בשורש השן כשמו כן הוא. זהו סדק לאורכו של אחד השורשים בשן. הוא בדרך כלל מופיע השיניים שעברו טיפולי שורש אך לא רק. הסדק מהוו אזור בו חיידקים מחלל הפה יכולים לשבת בבטחה צבלי שנוכל לסלקם משם בכל אמצעי שהוא. כתוצאה מכך עם הזמן ישנה התדרדרות במצב החניכיים, הרס נרחב של העצם סביב אותו שורש, נפיחות, כאבים, דלקת, וקושי בלעיסה. לצערי כאשר מאבחנים את הסדק אין מנוס מעקירת השן. הרבה בריאות ושבת שלום

24/10/2018 | 13:24 | מאת: דוד

האם ישנו איזה פתרון למצב שכזה ? האם ניתן לסתום את הסדק החבוי בשורש השן ?

מנהל פורום טיפולי שורש