עששת עמוקה המגיעה כמעט למוך השן

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

19/06/2014 | 20:36 | מאת: נאוה

עשיתי צילום של השיניים שלי וראו שאני זקוקה לטיפול שורש בשן אחת.על פי ההסבר השן עם עששת עמוקה המתקרבת למוך השן ועל כן יש לעשות טיפול שורש.האם זה שהעששת עדיין לא הגיעה אל המוך לא אומר שאפשר להציל אותה ?חשוב לי לציין שיש לי רגישות קלה לקור באותה השן.

שלום שאלתך במקום אך יקשה עלי להכריע ללא בדיקה וצילום לגבי דרך הפעולה הרצויה במקרה שלך . אם הרגישות לקר היא חדה ונמשכת כחצי דקה ויותר אין כאן ספק והשן צריכה טיפול שורש. כאשר העששת עמוקה אך ללא סימפטומים ניתן לנסות ולבצע סתימה תוך סיכון מסויים שבתוך זמן קצר יתפתחו כאבים ויצטרכו לעשות טיפול שורש . יש לקחת בחשבון פערים לגיטימיים בגישה בין רופאים, יש שמרנים יותר ויש שפחות. בכל מקרה ההחלטה היא לא חד משמעית במקרים האלה ונקבעת במקום לאחר איסוף נתונים קפדני. כשיש ספק תמיד כדאי להתיעץ ולקבל חוות דעת שניה.

מנהל פורום טיפולי שורש