כיפוי מוך

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

16/06/2014 | 11:45 | מאת: מאיה

היי, לפני כשבוע, תוך כדי אכילה, חשתי בפירור של השן ואז גיליתי שיש לי חור. יש לציין שלא חשתי בכאבים בכלל. ניגשתי לרופא שיניים אשר אמר לי בהחלטיות כי יש צורך בטיפול שורש כיוון והחור עמוק. כיוון שלא ביצעתי טיפול כזה בעבר (אני בת 28) ונרתעתי הלכתי לשמוע חוות דעת נוספת. הרופא השיניים הנוסף הסביר לי כי מדובר במקרה גבולי שבין סתימה לטיפול שורש, ושעדיף לנסות סתימה רגילה. בסוף בוצע לי כיפוי מוך. כעת יש לי רגישות גבוהה לחום וקור. כיצד אדע שהטיפול הצליח? שבעצם כבר אין עששת פעילה? האם בעוד פרק זמן מסויים יהיה ניתן לראות זאת באמצעות צילום? בנוסף, אני מיועדת בחודשים הקרובים להתחיל טיפול יישור שיניים באותה לסת. האם יש לכך השפעה? תודה מראש!

מאיה שלום לפעמים באמת אנחנו נתקלים במקרים גבוליים , שמקשים על החלטתנו לגבי תכנית טיפול , במקרה שלך סתימה א טיפול שורש. אני בדעה של לנסות להסתפק בגישה שמרנית , כל עוד הדבר ניתן. אחרי טיפול כזה רגישות לקר צפויה להמשך זמן רב ,כאשר בהתחלה אפילו מי ברז "יקפיצו אותך " אילו בעוד חודש חודשיים מי ברז לא יעוררו תגובה ואילו קרטיב עדין יעורר רגישות, עד שגם השפעתו תחלוף . רגישות לחום זה כבר סיפור אחר .אם יש רגישות לחום שנמשכת יותר מיום יומיים מביצוע הסתימה , זה מראה על דלקת במך השן, ונדרש טיפול שורש. לגבי ישור שיניים , לא כתבת לי את מספרהשן אבל אם זזו שן שהולכים להדביק עליה טבעת אורתודונטית , אז כדאי לפתור את הבעיות לפני שנכנסים לטיפול של ישור שיניים . אם לא , עדין רצוי לדעת שהכל בסדר לפני שמתחילים טיפול . מקווה שהאינפורמציה מספקת , אל תהססי לפנות שוב

16/06/2014 | 22:39 | מאת: מאיה

ראשית, תודה רבה על תשובתך :-) חלף שבוע מאז הסתימה, וביומיים האחרונים כשאני שותה נס קפה יש לי שנייה - שתיים של רגישות בשן. כמובן שזה נסבל, אני פשוט לא רוצה למהר ולפנות לרופא לביצוע טיפול שורש. האם לדעתך כדאי לפנות כבר כעת לרופא? לצורך טיפול שורש? מדובר בשן מספר 23 או 24, הולכים להדביק עליה סמך. האם כל רופא שיניים ראשי לבצע טיפול שורש? לא הצלחתי לאתר מומחה לטיפול שורש באזור מגורי. האם יש מקום בו ניתן למצוא רשימת רופאים המומחים לכך?

מנהל פורום טיפולי שורש