טיפול שורש בשן קידמית

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

28/05/2008 | 08:20 | מאת: ירון

עקב מכה נשברה הכתר בשן קידמית ולאחר זמן החלו כאבים מידי פעם,בצילום נראה משהו לא ברור,התפתחות של עששת או דלקת,הכאבים נגרמים רק עקב נקישה על השן או חפירה במחט הרופאים מתחת לחניכיים בקו השן,המבנה בכתר הוא מבנה יצוק,האם אפשר לחדש טיפול שורש במבנה כזה,מהם סיכויי ההצלחה ולא לפגוע בשורש השן או לסדוק אותה,מה שיצריך לעקור אותה,והאם צריך ללכת למומחה לטיפולי שורש,ןאם כן מה המלצתך באזור המרכז האם סוג של צילום מיוחד יכול להראות מה בדיוק יש שם?

28/05/2008 | 23:35 | מאת: ד"ר גיא וולק

ירון שלום, מתיאורך עולה כי קיימת האפשרות לסדק בשן, ובד"כ יש צורך בהסרת הכתר כדי לקבוע את עומקו, חומרתו וסיכויי ההישרדות של השן, במקרים רבים לא ניתן להבחין בסדק בצילום, אלא עד התרחבותו והפיכתו לשבר מלא. כמובן שמומלצת בדיקת מומחה לצורך ההחלטה לגבי דרך האבחנה והטיפול, והמלצתי היא לאתר אנדודונט (=מומחה לטיפולי שורש) המשתמש בציוד מתקדם כגון מכשיר צילום דיגיטלי, ומיקרוסקופ טיפולי המאפשר בדיקה וטיפול תוך הגדלה. בהצלחה ירון

06/07/2008 | 14:01 | מאת: אביבה

שלום! ישנה רגישות גדולה מאד בן מס 12 לא רואים סדק.האם אפיסקטומי יפתור את בעיית הכאבים. האם זה הפתרון היחידי???? תודה על הייעוץ אביבה

06/07/2008 | 14:03 | מאת: אביבה

שלום! ישנה רגישות גדולה מאד בן מס 12 לא רואים סדק.האם אפיסקטומי יפתור את בעיית הכאבים. האם זה הפתרון היחידי???? תודה על הייעוץ אביבה

מנהל פורום טיפולי שורש