הבדל בין דלקת חניכיים לגורם אחר...

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

13/06/2014 | 16:16 | מאת: חן

באתי למרפאה כדי שיבדקו לי שן שיש בה חור גדול.באותה השן אף פעם לא כאב לי אבל כן הייתה רגישות לקור מדי פעם.כשישבתי בכיסא הרופא בדק את השן בדיוק שנייה,עשה צילום והחליט תוך שנייה שצריך טיפול שורש.בגלל שהמומחית לטיפולי שורש הייתה פנויה אז מהר עשו צילום והעבירו אותי לחדר אחר. יש לי דלקת חניכיים וחשבתי שהרגישות לקור היא בגלל דלקת החניכיים. הופתעתי לגלות שבתוך שנייה הרופא החליט שאני זקוקה לטיפול שורש. האם חור גדול בהכרח אומר שצריך טיפול שורש?כשעשו לי את הצילום יכול להיות שמה שראו זה דלקת חניכיים ולא גורם שמצריך טיפול שורש?מרוב שהכל היה כל כך מהר וזאת פעם ראשונה שאני עושה איזשהו טיפול כזה בשיניים אז לא אמרתי שום דבר ונתתי להם לטפל בי.אפילו לא שאלו אותי אם יש לי רגישות בשיניים,כאבים...שום דבר..

חן שלום דלקת חניכיים לא רואים בצילום . הצילום נועד להראות אם החור הגדול שאת היית מודעת לו דורש סתימה פשוטה או שהחור כל כך עמוק שאין מנוס מטיפול שורש ואחריו שיקום השן במבנה וכתר. גם הרגישות לקר גורמת לחשוב שמדובר בשן שצריכה טיפול שורש . את ההסבר הזה היית צריכה לקבל מרופאייך ,וכך היית פחות מודאגת היום . ואם כבר הגעת לטיפול שורש , טוב שהמומחית היתה פנויה כי אם היית ממתינה מספר שבועות היית יכולה לפתח כאבים ולסבול עד הטיפול . בהצלחה והרבה בריאות

מנהל פורום טיפולי שורש