האם ישנו בארץ תחליף לטיפול שורש?(שיקום העצב במקום

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

02/06/2014 | 20:09 | מאת: אורי

שיקום העצב במקום מילוי בגוטה פרצ'ה). שלום, לפני שנתיים קראתי בJournal of Conservative Dentistry מחקר שבו תיארו שיטה אלטרנטיבית שבה לאחר חיטוי המקום, במקום מילוי החלל בגוטה פרצה החוקרים גרמו לעצב לצמוח מחדש ובכך למעשה להחיות את השן. בצילומי מעקב לאחר 3 שנים השיניים החולות שוקמו לחלוטין. המחקר תיאר טיפולים במסספר אנשים בגילאים מגוונים (ולפי הבנתי השיטה עצמה נוסתה על עשרות רבות נוספים). מצורף קישור: http://www.jcd.org.in/article.asp?issn=0972-0707;year=2012;volume=15;issue=4;spage=328;epage=332;aulast=Shah SealBio: A novel, non-obturation endodontic treatment based on concept of regeneration. הדבר נשמע די מהפכני ועתה כשהיום התבשרתי על צורך דחוף בטיפול שורש אני מחפש בנרות מישהו שיודע לעשות כך בארץ. אז, האם ישנו תחליף כלשהו? תודה רבה! http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3482744/

אורי שלום אכן רעיון מהפכני שלעניות דעתי יהוה את עתיד האנדודונטיה . בארץ הוא מוכר ונלמד במחלקות לטיפולי שורש אך הוא עדיין נסיוני ,התוצאות מאוד לא עקביות, והסטטיסטיקה בכללותה בטווח הארוך , לא מספיק טובה כדי שזאת תהיה חלופה ראויה לטיפול שורש סטנדרטי שאחוזי ההצלחה שלו נעים בטווח של 70-90% . גם מחבר המאמר שלך קורא לו pilot study. כנראה שאנחנו עדיין לא יודעים לנבא אילו מקרים מתאימים לסוג הטיפול הזה. הבעיה העיקרית שנבדקת בספרות היא איך לעורר צמיחה של עצבים וכלי דם, והתשובה לכך היא כנראה בתוספת של גורמי גדילה שונים ( כמו הורמונים ) גם זה עדיין בתחום המחקר בלבד. מקווה שלא תצטרך אבל אולי הטפול הבא יהיה בטכנולוגיה חדשה את הנוכחי תצטרך לעשות בשיטה המקובלת כיום . בהצלחה והרבה בריאות

03/06/2014 | 23:25 | מאת: אורי

בכך באופן יותר מסודר, מן המחקר קיבלתי רושם של הצלחה ב100% (בהנחה שלא נערך CHERRY PICKING) והשיטה המתוארת נשמעה כה נגישה (נו, יחסית)... אם כך יש לי עוד שאלה. האם העובדה שמדובר ברעיון נסיוני משמעו שאכן נערכים בארץ ניסויים? אם כן, האם במקרה ידוע לך היכן ניתן לברר על הירשמות למשהו כזה? או שאנחנו מדברים על שלבים כה תחיליים שנסיינים אנושיים עדיין לא מעורבים? תודה רבה!

מנהל פורום טיפולי שורש