מספר השורשים בשינים

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

15/12/2007 | 18:16 | מאת: אילנה

שלום רב ברצוני לדעת באם בכל שן ישנם מספר שורשים קבועים? כן ברצוני לדעת כמה שורשים יש בשן מספר .34 בשן מספר 44 ובשן מספר 45 והאם יתכן שבשן שיש בה 3 שורשים הרופא יבצע ט"ש רק לשורש אחד? מודה מראש לתשובתך

17/12/2007 | 00:03 | מאת: ד"ר גיא וולק

אילנה שלום, שאלתך מצויינת ובוודאי מעניינת אנשים רבים. מספר השורשים בשיניים משתנה, בין אחד (בחותכות-קדמיות) ועד לשלושה-ארבעה (בטוחנות-אחוריות) או חמישה בשיניים בעלות אנטומיה חריגה. בשיניים כמו 34,44 ו/או 45 יכול להיות שורש אחד (היכול להכיל גם 2 תעלות), שני שורשים ולפעמים גם שלושה, אם כי הדבר אינו שכיח. כמובן שבכל המקרים דרוש רופא מיומן המסוגל לאתר את כל התעלות ולבצע בכולן טיפול שורש מלא. בברכה- ד"ר גיא וולק

מנהל פורום טיפולי שורש