כאבי בשן אחרי טיפול שורש שהופסק

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

28/05/2014 | 22:25 | מאת: רוני

ערב טוב דוקטור לפני שבוע (יום שלישי) הלכתי לרופא שיניים לצורך סתימה (לא כאב לי שם לפני) שבמהלכה התברר שיש צורך בטיפול שורש. הרופאה הפסיקה את הטיפול כעבור כחצי שעה ואחרי שהיא כבר התחילה לנקות את תעלות השן (אם הבנתי נכון) אך לא סיימה את הטיפול ושמה לי סתימה זמנית כעת כבר כמה ימים שדי כואב לי בשן הזאת והיום הכאבים כבר יותר חזקים ובמיוחד כשאני לועס בטעות באיזור השן אני סובל מכאבים חזקים. האם הסתימה הזמנית והפסקת הטיפול פוגעת עוד יותר בשן? האם מדובר בכאבים נורמלים שיחלפו או שאני צריך לנסות להקדים את התור שלי? אני חייל והבנתי שיכולים לעבור גם שלושה חודשים עד שימשיכו לי את הטיפול וזה נראה לי מוגזם כשגם התפתחות הכאב דווקא לאחר שמונה ימים מטריד אותי מאוד

28/05/2014 | 23:13 | מאת: רוני

חשוב לי להבהיר שהשן לא כאבה לי לפני הטיפול בכלל והכבאי השיניים הופיעו רק בימים האחרונים והיום הם כבר ממש התחזקו

רוני שלום אתה מתאר מהלך טיפול אופייני . הגיעו לטיפול שורש תוך כדי טיפול, ניקו חלקית את התעלות, שמו כנראה חומר אשר פועל כנגד דלקת וזיהום וסגרו בסתימה זמנית . צריך לסיים את הטיפול ושלושה חודשים זה זמן לא סביר כי גם אם אין כאבים הם יכולים להופיע כמו כן השן עלולה להישבר כאשר כל מה שתומך בה זה סתימה זמנית . לגבי הכאבים , אני מקווה שהם נרגעו עם או בלי משככי כאבים . במידה ולא יכולות להיות לכך מספר סיבות , כולן דורשות אבחון של רופא .הראשונה - סתימה גבוהה מדי שגורמת לעומס סגרי על השן, והפתרון הוא התאמה סיגרית של השן ; השנייה ניקוי לא מספק של התעלות ,והתבססות של חיידקים בתוכן, ובקיצור זיהום, הפתרון הוא ניקוי מחדש וביסודיות של התעלות לעיתים כדאי להוסיף על הנ"ל טיפול אנטיביוטי. מאחלת לך בריאות טובה וסופש נעים .

מנהל פורום טיפולי שורש